Monday, 22 October 2018

Slim melden in Utrecht, praktische App voor openbare ruimte

Als je een schade of storing ziet in de openbare ruimte, maar je vindt aanmelden ervan te omslachtig? De gemeente Utrecht heeft daarvoor nu een oplossing aangedragen. Met de App Slim melden in Utrecht is het een fluitje van een cent en kun je bovendien checken of anderen de melding ook al hebben gedaan. Een win-win: de gemeente stroomlijnt het meldproces en de burger kan z’n klacht of vraag snel en simpel kwijt.


App Slim melden
De app wekt heel intu├»tief en heeft de kaart van OpenStreetMap aan boord waardoor actualiteit geborgd is. In de instellingen kun je aanvinken welke inrichtingselementen je wilt kunnen zien.

Menu App Slim melden
Voor een melding selecteer je een adres om de juiste kaartuitsnede in beeld te krijgen. Om het straatmeubilair en de meldingen te kunnen zien moet je voldoende inzoomen. De app toont dat ook, onderin het scherm met een geel blokje. 

Schermtip Slim melden
Het voorbeeld hieronder toont het bekende knelpunt op de hoek van de Universiteitsweg en de Leuvenlaan.

Zoekvenster Slim MeldenVoorbeeldscherm Slim Melden
Als je de in rood weergegeven melding aanklikt wordt deze geel en opent er een pop-up met de meldingsgegevens. Zo kun je lezen en er ook nog aan toevoegen. Om je punt te verduidelijken kunnen er foto’s worden ge├╝pload, zoals de melder hier deed.

Voorbeeldmelding Slim melden
Een nieuwe melding maken, bijvoorbeeld van een uitgevallen lichtmast? Selecteer de mast op de kaart. Je krijgt ter controle zelfs het nummer ervan zoals dat er met een sticker op is aangebracht in beeld. Voor de kenners: onderstaand voorbeeld geeft mast 610, de 600-serie zijn lichtmasten van de Universiteit Utrecht. Ook deze zijn ondergebracht in het gemeentelijk beheersysteem, dus ook storingen of schade aan UU-masten kunnen met deze app aangemeld worden.

Voorbeeld lichtmastmelding Slim melden
In het meldformulier dat via het blauwe vak geselecteerd kan worden kun je de melding specificeren en evt een foto bijvoegen.

Meldformulier in app Slim melden
Soms is een pull-downmenu opgenomen om de melding makkelijker te kunnen categoriseren, als de aard van de melding meer divers kan zijn is een vrij tekstvak beschikbaar.

Pull-downmenu Slim Melden


Vrij veld Slim Melden
De gemeente Utrecht streeft naar een afhandelingstermijn van 3 weken.

Hulpscherm Slim meldenNo comments:

Post a Comment