Friday, 1 March 2019

Kijk uit, lijn 22 komt!


CAF Urbos 100
Nog net in februari is het zover. De Uithoflijn heeft de zegen van de Inspectie Leefomgeving Transport zodat de Regionale Uitvoeringsdienst Utrecht vergunning kon afgeven om tramritten in de openbare ruimte te mogen rijden. Gewoon, als verkeersdeelnemer en zonder afgezette kruispunten en begeleidende verkeersregelaars. Een stap van bouwen naar rijden. Op 28 februari alle reden om bij dit vreugdevolle moment stil te staan en gezamenlijk met alle betrokkenen ook in het Utrecht Science Park de blik vooruit te richten. 

Start proefbedrijf Uithoflijn op Heidelberglaan 11
Lijn 22 gaat 95% zeker in december 2019 reizigers vervoeren bevestigde gedeputeerde Dennis Straat. Heel voorzichtig wist hij te melden dat als alle proeven direct goed gaan, misschien zelfs bij de start van het Academisch jaar 2019 - 2020 in september al tramvervoer kan starten.
In ieder geval gaat iedereen vanaf 28 februari wennen aan de tram in het straatbeeld. De lampen bij de oversteekpunten betekenen dan ├Ęcht iets!

1e proefritmoment halte Padualaan
Gedeputeerde Dennis Straat, wethouder Lot van Hooijdonk en U-OV directeur Gerrit Spijksma ontvangen het symbolische groene licht voor rijden in de openbare ruimte op halte Padualaan.
No comments:

Post a Comment