Saturday, 11 July 2015

Sneak preview SSH-complex Johanna in De Uithof

De SSH opent vanaf 24 augustus 2015 de eerste woonruimten in het nieuwe wooncomplex de Johanna aan de Bisschopssteeg in De Uithof. Er zijn 655 kamers en woningen gebouwd, waaronder 247 studio's in twee maten: klein (tussen de 20 en 25 m2) en groot (vanaf 27 tot 35 m2). De huren voor de kleine studio's bedragen inclusief servicekosten € 489,02. Daarin zit een component van € 13,50 voor IPTV en Internet. De grotere studio's variëren in huur tot maximaal €678,14. Van de 381 kamers zijn er 148 zgn. reserved accomodation, gemeubileerde kamers ten behoeve van internationale gasten van de Universiteit, Hogeschool Utrecht en Hogeschool voor de Kunsten. De huren van de kamers bedragen incl. servicekosten afhankelijk van de maat tussen ca. € 333,-- en € 390,--. Het gaat om kamers die per 4, 5 of 6 voorzieningen delen.

Groepswoning
5-kamer eenheid
Studio
1-kamer studio

De bijzondere gevel van de Johanna trok tijdens de dagen van de Grand Départ van de Tour de France de aandacht van de helicoptercamera's en was prominent in beeld:

Uitslag etappe 1 TdF2015 op gevel Johanna

Die gevels zijn ontworpen als oer-hollandse wolkenlucht met een bekleding van authentieke blauwe en witte tegels van Koninklijke Tichelaar Makkum.

Een rondgang door het complex geeft een beeld van hoogwaardige kwaliteit, slimme oplossingen en spectaculaire uitzichten. De SSH heeft fors geïnvesteerd in duurzaamheid: per twee woningen is er een warmteterugwinunit geïnstalleerd.

Voor gemeenschappelijk gebruik kent het complex een groot terras in de 'oksel' van het gebouw en op verdieping 11 bevindt zich een prachtig dakterras dat tevens dient als vluchtweg tussen twee bouwdelen. Op het dakterras zijn comfortabele banken gebouwd die enerzijds gebouwtechniek omhullen en anderzijds voor windbescherming zorgen.

Dakterras Johanna

Enkele kamers op de vijfde verdieping, direct onder de geveloverstek aan de oostzijde, hebben grote ramen als extraatje gekregen. Toekomstige bewoners krijgen daar de omgeving als schilderij aangeboden.

Het wooncomplex heeft uitstekende voorziening voor fietsers: stallingsruimte onder het complex in een aantal compartimenten en een rechtstreekse en comfortabeele opgang naar de lifthal. De begane grond krijgt een centraal wasautomatenpark, studieruimte met de nieuwste it-techniek en een Espressobar waarvoor de beste koffieschenkers van Utrecht in beeld zijn.

Voor verhuisbewegingen is het gebouw goed ontsloten, maar eigen autobezit wordt, in lijn met het streven om De Uithof bereikbaar te houden en minder auto's in het gebied te willen ontvangen, ontmoedigd. Aan de noodzakelijke autoritten is wel gedacht: het complex krijgt een aantal deelauto's die direct onder het terras staan geparkeerd. Utrecht: bright minds, better future!

Nadere details zijn te vinden op de website van de SSH Utrecht.

 

 

1 comment:

 1. Excellent blog.... Thanks for post...
  Really i am very impressed from this post.. Just awesome...i haven’t any word to appreciate this post.
  A funtastic read
  more info
  Great post to read

  ReplyDelete