Wednesday, 27 April 2022

ING dwingt gebruikers App voor Apple Watch op te geven. #bah #machtsmisbruik @ingnl

Met de ING-app op de Apple Watch kon je even snel, zonder je telefoon bij de hand te hebben een saldocheck doen van je rekeningen, Niks fancy, maar gewoon praktisch en fijn. Voor de bank geldt blijkbaar niet de waardering van klanten die deze service gebruikten, maar telde 'onvoldoende gebruik' zwaarder om deze optie maar te schrappen. Zo verscheen er een melding bij de updates in de App-store dat volgende versies de Watch niet langer zouden ondersteunen. Pech, denk je dan en maar niet meer updaten ...

Maar nee, de ING-ers gunnen je dat genoegen niet want al snel verscheen op de telefoon een bericht dat je helemaal niet meer zou kunnen betalen:


Zou het zo'n vaart lopen, denk je dan? En even lijkt die tekst over de 'latest options' hoopvol. Bericht maar negeren en doorgaan. Maar dan wordt de taal dreigender:


En tot slot wordt de downgrade begeleid door onderstaande nare marketing lingo:


De app werkt niet meer zonder update en met de update verdwijnt de Watch-app. Catch-22. 'Things will only get better' schrijft de bank schaamteloos. Driewerf bah ING. 'Saying goodbye is never easy'; ik ga erover denken. 
No comments:

Post a Comment