Friday 20 January 2017

Eerste ervaring tram Uithoflijn


Op 18 januari 2017 kon kennisgemaakt worden met het eerste voertuig uit de serie van 27 lage vloertrams die fabrikant CAF zal leveren voor de Uithoflijn. Voor genodigden bestond de gelegenheid om een rondje over het remiseterrein in Nieuwegein te rijden en een indruk te krijgen van het reiscomfort dat vanaf 2018 tussen Utrecht CS en P+R De Uithof geboden wordt.


Terwijl gedeputeerde Jacqueline Verbeek-Nijhof, wethouder Lot van Hooijdonk, directeur U-OV Michel van den Munckhof en directeur van CAF, Josu Esnaola hun handtekening zetten onder het contract voor de bijbestelling van 22 trams die vanaf 2020 gaan rijden naar Nieuwegein en IJsselstein, had ik het voorrecht om als trambestuurder een virtuele rit door De Uithof te mogen maken. In de zoutloods op het remiseterrein bevindt zich een tramsimulator die wordt gebruikt in de opleiding van de trambestuurders. In de simulator is het volledige traject inclusief omgeving natuurgetrouw gemodelleerd en kan een groot aantal scenario's worden aangeboden. Een fascinerende ervaring waardoor je bewondering voor hetgeen de bestuurder moet doen met de minuut toeneemt!



Op de bestuurdersstoel merk je hoe de massa van de tram doorwerkt op de snelheid en de remvertraging. Extra anticiperen is geboden.





No comments:

Post a Comment