Friday 16 September 2016

Sluipend autoverkeer houdt Utrecht Science Park #DeUithof in gijzeling

Donderdagavond15 september kwart voor zes. Het einde van een recordwarme dag. Drukte in knoopunt Rijnsweerd, weersonafhankelijk. Voor USP De Uithof betekent dat een gestage stroom sluipverkeer die het gebied inrijdt en vanaf de Universiteitsweg afslaat naar de Leuvenlaan in de hoop om langs die weg wat vlotter op bestemming te komen in Utrecht Oost. Deels via Rijnsweerd en deels op weg naar de Waterlinieweg, via de Weg tot de Wetenschap.

Het valt tegen, door terugslag loopt de hele Leuvenlaan vol tot op de Universiteitsweg.

Het sluipverkeer helpt de Weg tot de Wetenschap te vullen. Zowel aan Uithofzijde, bij de Sorbonnelaan, als ter hoogte van de Herculesbrug perst de stroom zich druppelsgewijze verder. Intussen zien de autorijders binnen USP De Uithof de bui al hangen: vertrekken naar de A-28 heeft geen zin, dat sluipverkeer komt immers niet voor niets. De andere route dan maar, op naar de Cambridgelaan.

Helaas, omdat de sluipers het kruispunt Sorbonnelaan laten vollopen is er ook geen doorstroming op de alternatieve uitgang.

File op Sorbonnelaan, Aarhuslaan, Cambridgelaan, Bolognalaan, Yalelaan en vanuit de parkeergarage van het UMC. Het gebied staat zo maar vijf kwartier muurvast. Gebeurt het vaak? In ieder geval vaker dan goed is. Wat is de oplossing? Ik vrees dat het antwoord niet ligt in meer asfalt, maar dat spitsafvlakken en alternatief reizen de meeste zoden aan de dijk zetten.

En voor de gelukkigen: ride and shine, met dank aan @saskiakluit.

 

Thursday 8 September 2016

Fietsverbinding USP-De Uithof kraakt in z'n voegen

Begin september: academisch jaar gestart, hogeschooljaar gestart, het onderwijs draait weer en de fietsersstroom naar Utrecht Science Park De Uithof is op z'n dikst. Eenmaal in De Uithof moet vooral over de wat smallere paden langs de Cambridgelaan en de Leuvenlaan gefietst worden.

Past het allemaal nog wel? Een impressie bij tegenlicht!