Saturday 30 May 2015

Fiets-naar-je-werk De Uithof

Een impressie van de route Padualaan - Heidelberglaan op fiets-naar je werk-dag 2015. Op #FNJWD organiseerden de Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht en UMC Utrecht in samenwerking met Fietspunt BV wederom een verkoopactie van gerecyclede weesfietsen. Locatie: langs de hoofdfietsroute nabij de kruising met de Universiteitsweg. De actiedag leverde de verkoop van > 100 fietsen op die voor € 95,-- / stuk van de hand gingen.

Fietsen in De Uithof - YouTube

 

 

 

 

Tuesday 12 May 2015

Verleiding tot stallen

De Universiteit Utrecht opende in april een nieuw onderwijsgebouw: het Victor J. Koningsbergergebouw voor de faculteiten bÄ—tawetenschappen en geowetenschappen. Het gebouw ligt aan de Budapestlaan in De Uithof, in directe verbinding met het bestaande Minnaertgebouw.

Foto: Hans van Leeuwen

 

Het gebouw zal bezocht worden door grote aantallen studenten die overwegend met de fiets komen. De universiteit heeft wegen gezocht om het bereiken van de stallingsgelegenheid van het gebouw zo comfortabel mogelijk te ontwerpen en ruimte gevonden om droge inpandige stallingsruimte bouwen. De capaciteit van de stalling is direct afgeleid van omvang van het aandeel fietsers onder de gebruikers: zo'n 60%.

Al direct is de aanpak ook opgemerkt door Herbert Tiemens, fietsgoeroe van de Provincie Utrecht. Hij schreef er een aardige blogpost over en maakte een fimpje dat de bedoeling ilustreert:

 

 

 

Friday 8 May 2015

Villagers TivoliVredenburg

Connor O'Brien met zijn Villagers in zaal Pandora van @TiVre_Utrecht op donderdag 7 mei. Hier met een van de nummers van Darling Arithmetic: No One to Blame.