Saturday 26 February 2011

Kyoto zijn we zelf, toch?

Verrassend stuk in de Volkskrant vanochtend over het latente stroomverbruik van de decoderkastjes voor de heilige huiskamerkoe. Sommige merken blijken totaal geen duurzaamheidsambities aan de dag gelegd te hebben bij de productie van kastjes die 'geen licht geven en geen warmte produceren', maar in stand-by modus niettemin een verbruik genereren waar een wasmachine zich niet voor hoeft te schamen. Altijd al gedacht dat 'beeldvorming' een twijfelachtig begrip is!




- Posted using BlogPress from my iPad

Friday 25 February 2011

Sneak preview Anna Maria

Het luidklokje Anna Maria van Schurman hangt vanaf 23 februari gereed voor gebruik in het torentje van het Academiegebouw aan het Domplein in Utrecht. Op 18 september 2010 werd de klok op het Domplein ambachtelijk gegoten en door gieter Simon Laudy in zijn atelier in Finsterwolde afgewerkt. Op 25 maart volgt het officiƫle inluiden ter gelegenheid van het 75ste lustrum van de universiteit.

http://www.youtube.com/watch?v=h1fnGo4iFuo


- Posted using BlogPress from my iPad

Saturday 19 February 2011

Airprint voor de iPad in de lucht

Het is even knutselen, maar wel een genoegen om een netwerkprinter die niet in de Apple-lijst staat aan de praat te krijgen. Om dat voor elkaar te krijgen moet AirPrint Activator gedownload worden. Een klein progje dat onder MacOS 10.6.5 + iTunes 10.1 een verborgen instelling activeert waardoor een gedeelde printer zichtbaar wordt op iOS 4.2.1 apparaten. Wel jammer natuurlijk dat de queue van de host gebruikt wordt, dus die moet aan staan ...




- Posted using BlogPress from my iPad

Location:Vuurvlinderberm,Houten,Nederland

Wednesday 16 February 2011

Melanie Schultz van Haegen opent spitsstrook A-27

Een positief gestemde minister opent de spitsstrook  A-27 tussen Everdingen en Houten. Ze laat weinig twijfel bestaan over het belang dat ze hecht aan investeringen in het scharnier van Nederland: de Utrechtse omgeving. Niet alleen asfalt, maar ook OV en fiets. Nieuwe Werken ambassadeur Willem de Jager laat de gelegenheid niet voorbijgaan om de beleidsmogelijkheden die de Minister heeft: Bouwen, Benutten en Beprijzen nog eens onder de aandacht te brengen en aan te geven dat er nu gebouwd is, dat beprijzen even is geparkeerd, maar dat er in de sfeer van de benutting de komende tijd nog veel te doen is. Beeldend is zijn voorbeeld dat een groot deel van Nederland nog altijd dagelijks klassikaal in de auto stapt om vervolgens op kantoor eerst twee uur te besteden aan het afwerken van e-mail! Dat kan beter, dus af van die aanwezigheidscultus en werk waar je bent en reis slim!